Футболист номер 1 на България за 2016 година – Ивелин Попов, коментира за пореден път темата с евентуалния си трансфер от Спартак (Москва) в турския Трабзон спор и заяви, че на този етап парите не го блазнят. Попето говои и по темата за националния отбор, като каза, че винаги ще играе за него, ако го викат. Той е убеден, че България може да победи Холандия в световните квалификации.

"Това са спекулации, че ще ходя в Турция. Оставам си в Спартак, договорът ми е до 2019 г., искам да стана шампион. Има хора, които живеят на ръба на футбола, които се хранят покрай него, които не можаха да постигнат нищо обаче с тези слухове за мен", сподели Попов пред „Диема Спорт”.

"Сега не е време за парите, има време за тях. Ако търсиш само пари и смяна на обстановката, за мен не е правилният път. Стоя зад думите си и съм убеден в това, което правя. Да не дърпаме дявола за опашката, надявам се да затвърдим позициите си в пролетния дял и да затвърдим позициите си за титлата. Почнахме да играем доста по-отборно. Имахме малко време тогава обаче да се сработим. Една година ни беше достатъчна и сега резултатите са налице."

"Новият ни треньор е работил с Антонио Конте, национал на Италия е бил, научил ни е на много неща. Той пое отбор в движение, сега месец и половина с него ще имаме време да научим още повече. Засега изцяло мисля само за Спартак и не искам да мисля за нищо друго навън. Лятото ме искаха от Италия, имаше някакъв интерес, но пак везните наклониха да остана в Москва. Искам да постигна нещо значимо със Спартак. Това е най-големият клуб в Русия, но конкуренцията е сериозна. Мисля, че преболедувахме всички това отсъствие от трофеи и сега е дошъл точният момент да атакуваме", каза още националът.

"Прекалено високите очаквания към националния отбор не са основателни. Не можеш да претръпнеш и да не ти е болно. Това си е нашата страна, нашият отбор. Трябва да си го подкрепяме и да си го обичаме. Аз винаги вярвам, че България може да играе на голям форум и винаги го искам. Това е едно, но като има мачове, всичко зависи от нас. Сега имаме мач с Холандия и се надявам феновете да дойдат и да повярват в нас. Заедно можем да победим Холандия, всичко е Божа работа", засега Попето темата за националния тим. 

Той говори и за раздялата на предишния селекционер на тима Ивайло Петев с България и за наследника му Петър Хубчев.

"Аз доколкото знам, Петев е имал 3-4 оферти от Динамо Загреб, преценил е, че сега му е дошло времето и никой не може да го вини. Всеки си има неговите си аргументи. Пожелахме му успех, той се обади на повечето от отбора, пожела ни успех. Напълно нормални отношения."  

"В мача с Беларус играхме стратегически, успяхме да ги победим с повече характер и с повече желание. Треньорската професия е такава, че отиваш в даден отбор и трябва да вадиш жокерите от ръкавите и трябва да печелиш", сподели още Попето и говори за това, какво е усещането да носиш националния екип. 

"Аз имам към 70 мача за България, за мен всеки един от тях е положителна емоция, така съм възпитан. Докато ме викат, винаги ще играя за националния отбор. Не може като си играл слабо, да си кажеш колко си велик и "приятелите" ти да говорят така." 

"Трябва да се обграждаш с реалисти и да не живееш в собствения си свят. Има много такива хора, не само във футбола. Има някои като ги удари парцалът, се свестяват и виждат, че не е реално така, както си мислят", сподели Попов.

Той се върна и на мача с Малта преди повече от две години, в който пропусна дузпа и беше нарочен за главен виновник за равенството.

"Мачът с Малта ми даде урок, че мога да разчитам само на семейството и на няколко приятели, които се броят на едната ръка. Във футбола братя няма, повечето са само колеги. Преброих приятелите. Жена ми, баща ми и брат ми много боледуваха от цялата ситуация, беше им много неприятно. Само мога да им кажа, че им благодаря и ги обичам." 

"Аз съм глава на семейство и няма как да почна да боледувам и т.н. Трябва да се изправя и да продължа, имам две деца и жена, няма как да се оставям. Когато двама души са обърнати един към друг, всичко се преодолява. Когато сме заедно, много трудно може да ни попречи нещо", завърши нападателят.