Бившият старши треньор на Берое Ивко Ганчев е поред­ният оптимист, който вярва, че възпитаниците на Петър Хубчев могат да бият Лудогорец в неделя.
 
„Тимът е в състояние да за­пише победа над Лудогорец. Разградчани може и да са шам­пиони и водачи във временно­то класиране, но ние, независи­мо от загубите, които сме за­писали в мачовете помежду ни, успяваме да им създадем го­леми трудности. Да направим така, че момчетата на Ивай­ло Петев да се изпотят здра­во за успеха. Вярвам, че и сега ще е така. Не знам кои са спортно-техническите плюсо­ве за Берое в предстоящия двубой. На този въпрос най-точно може да отговори се­гашният наставник Петър Хубчев, но и домакинското предимство е достатъчно си­лен аргумент. На Берое му липсват точки, което предпо­лага скованост в действията на играчите, но в техните възможности е да преодолеят евентуалното смущение и да се поздравят с пълен актив", каза бившият вратар.
 
Той се върна към есенния дву­бой между двата отбора, кога­то под негово ръководство заралии отстъпиха с 1:3 в Разг­рад.
 
„Тогава в редиците ни бяха привлечени много нови играчи. Смятам, че се представихме достойно и играта ни бе на ни­во", заяви бившият наставник на заралии.
 
„Берое е име в родния фут­бол, на което не подхожда да е сред изпадащите в А група. Вяр­вам обаче, че скоро отборът ще излезе от неприятната си­туация и ще подобри класира­нето си", завърши Ганчев.