Треньорът на Берое Ивко Ганчев беше доволен от постигната победа с 1:0 над Етър. Той призна, че е бил изненадан от откритата игра на противника. Ганчев сподели, че е очаквал по-затворена игра от “виолетовите”.
 
“Много важна победа. През цялото време доминирахме, въпреки че вкарахме едва в края. Изпуснахме много възможности. През второто полувреме създадохме 5-6 чисти голови положения. Не съм доволен как започнахме срещата – малко отпуснато, не с пълна концентрация. Не успяхме още от начало да осъществим преса и така да решим рано мача”, заяви Ганчев.
 
“Етър игра открит футбол, но нямаше опасни ситуации пред нашата врата. Една-две грешки се получиха, с които им дадохме възможности за контраатаки. Съперникът не беше толкова затворен, колкото очаквахме. Смятам, че ще има други отбори, които ще играят още по-защитно, тогава ще видим”, допълни наставникът на Берое.
 
“Решенията на арбитрите не оказаха влияние върху играчите. В края на първата част играч на Етър спря топката с ръка. Тя мина на 50 сантиметра от тялото му, така че няма как по друг начин да я е спрял, но съдията каза, че не го е видял”, коментира бившият вратар.
 
“При домакинските мачове трябва да играем по-офанзивно, трябва да се рискува повече, затова Стефко Велев остана резерва. Иначе той има място в националния отбор. В началото на първенството се опитваме да играем футбол, защото разполагаме с такива играчи”, обяви Ивко Ганчев.