От няколко дни легендата на "Левски" Кирил Ивков отново е на работа в клуба. Той се завърна начело на детско-юношеската школа, след като за кратко бе на базата "Раковски". Според "синята" легенда това, че много млади играчи получават възможност за изява в първия тим от старши треньора Николай Костов е положителна тенденция. Ивков е категоричен, че методиката на работа в школата на "Левски" не е сбъркана, но е важно треньорите да се раздават на 100%.

"Какви ли не боклуци минаха през "Левски" през последните години. Крайно време беше един треньор да обърне внимание на младите играчи. Струва ми се обаче, че бяха прескочени някои възрасти. От старшата, която се подготвя от Викторио Павлов, няма никой, а се взимат от по-малките. Не трябва едни да се толерират за сметка на други. Не мисля, че в по-големите възрасти няма достойни. Но пак повтарям - като цяло е добре да се дава път на млади момчета. От тях си зависи как ще работят, как ще се държат и дали ще получават шанс за изява и в официалните срещи", споделя Ивков в интервю за "Меридиан Мач".

"Много се говори за методиката - не била правилна, не се работело професионално... това са глупости. От няколко години в "Левски" нещата са на ниво, работи се добре. Единственото важно е всеки треньор да се влага максимално в работата си, за да има успехи", казва още Ивков.