Съгледвачът на ЦСКА Иво Димов ще се завърне днес от Южна Америка, където бе повече от две седмици заедно с друг скаут на “червените”, пише в. “Тема Спорт”.

Двамата имаха мисията да наблюдават в поне по два мача набелязани за привличане футболисти и след това да направят доклад за представянето им пред “Титан”. Димов и колегата му ще представят и видеоматериали с изявите на шестима играчи.

Петима от набелязаните са парагвайци, а един е бразилец. Най-интересното име м списъка е собственост на Насионал Асунсион, а други трима играят в най-силния отбор този сезон – Рубио Ню. Набелязаният състезател от Насионал е централен нападател, докато тези от Рубио Ню са ляв вътрешен халф, десен бек и офанзивен полузащитник.

Иманата на футболистите ще бъдат съобщени едва когато ЦСКА реши да стартира преговори за някой от тях. Харесани са и двама играчи на Сол де Америка.

По време на скутската мисия в Южна Америка хората на ЦСКА са гледали на живо в два мача на старата трансферна цел на тима Пабло Веласкес. Цената на 21-годишния таран е нараснала на 4 милиона евро и това прави трансфера невъзможен./БЛИЦ