Защитникът Иво Иванов бе представен днес като ново попълнение на Левски, след което проведе първата си тренировка на "Герена". 25-годишният бранител идва от Берое и е изключително щастлив от осъществяването на трансфера си. Той даде интервю за БЛИЦ.

- Иво, вече си футболист на Левски. Бързо ли се разбра с ръководството на клуба?
- Много съм щастлив. Нямах никакви колебания и бързо се разбрахме. Още от зимата исках да премина в Левски, но така се стекоха нещата, че имаше интерес от отбори от чужбина и исках да изчакам, за да видя какво ще стане. В крайна сметка предпочетох да дойда на "Герена". Левски е нещо голямо. Надявам се да се наложа тук и да постигам успехи с новите си съотборници.

- Мъчно ли ти е за Берое?
- Това е нещо нормално. Все пак в Берое израснах. Радвам се, че спечелихме Купата на България и през есента Берое ще играе в Лига Европа. Приятелите ми са в Стара Загора, тръгвам си само с хубави спомени. Сега обаче забравям беройските си пристрастия. Трябва да гледам професионално на нещата.

- Какво ще пожелаеш на вече бившите ти съотборници, на които също им предстои участие в Лига Европа?
- В Стара Загора оставям едно голямо семейство. Те не са ми съотборници, а приятели. Не само футболистите, а и треньорите, както и цялото ръководство. Винаги ще говоря само с добро за тях. Стискам им палци да се представят достойно в Европа.

- Защо не успя да си уредиш трансфер в чужбина? В Берое имаше ли постъпили оферти за теб?
- Не е имало оферти от други клубове, а само запитвания. Доколкото знам от АЕК са питали за мен, но нищо конкретно. Не правя трагедии, че не заиграх в чужбина. Надявам се "Герена" да ми послужи като трамплин за чужбина, добре ще е да е към Англия.

- Доволен ли си от условията, които ти предложиха в Левски?
- Да, доволен съм. Подписах за 3 години.

- При представянето нямаше номер на фланелката. Не е ли ясно коя цифра ще стои на гърба ти?
- Взех петицата.

- С №5 играеше скандалният Юсуф Рабех. Да не тръгнеш по неговия път?
- А, не, в никакъв случай. Няма да съм като него. Горя от желание да се наложа в Левски и по-скоро да се завърна в националния отбор. В момента не мисля за нищо друго.

- Притесняваш ли се от нещо и как очакваш да те приемат феновете на Левски?
- Няма от какво да се притеснявам. Факт е, че идвам в голям клуб и е нормално да има напрежение. Феновете искат постоянно само и единствено победи. Надявам се най-вече да съм здрав и те да ме приемат добре. Ще дам всичко от себе си за този отбор. От малък съм от Левски.

- Ти вкара на Левски с глава при последния мач в Стара Загора, но загубихте с 1:3. Сега мислиш ли да накажеш и Берое?
- Нищо не се знае, ще видим какво ще се случи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ