Лидерът в Югозападната "В" група Пирин (Благоевград) победи с 1:0 първенеца във втора дивизия Марек в контролна среща, играна в Бобошево.

Старши треньорът на професионалния тим Иво Паргов не скри загрижеността си от показана игра от неговите футболисти. "Има много още върху какво да поработим. Ясни са нашите слабости, знам къде трябва да привлечем още един футболист. Вратарският пост мисля, че с привличането на Емил Михайлов, вече почти сме го решили, но имаме достатъчно на брой футболисти, а аз смятам, че футболът е едно доказване.” Паргов обясни защо не е играл Еньо Кръстовчев.

“Той има лека травма в кръста и реших да го предпазя. Еньо и Милен Лахчев са изключително важни футболисти за нашия отбор и търся адекватни заместници на тези два поста и на поста дефанзивен халф. Така че на тези две или три позиции трябва да привлечем нови играчи. Ние имаме футболисти, но още не са доказали, че наистина заслужават да играят в Марек. Надявам се колегите от Гоце Делчев да приемат в сряда да играем и ако условията позволяват, може мачът да е пак в Бобошево или в Мурсалево.”