Иво Тонев даде дълго интервю пред ТВ7. Основната тема бе забавянето в строежа на сектор "А" на "Георги Аспарухов", както и случващото се около "Левски".

"Подадох оставка два дни, след като стана лучката с Петев. От тогава няма нищо и се стремя да не знам какво се случва в клуба. Стремя се да не знам. Имам ангажименти единствено към изграждане на Сектор "А". Както преди, така и сега имам добри отношения с всички. Нормални са отношенията ми с Батков. С Наско в интерес на истината, откакто напуснахме в един и същи ден, чувахме се само два пъти по телефона. Два-три пъти се уговаряме да се видим, все нещо ставаше покрай ангажименти и не сме се виждали. Оставам с най-добри чувства към него. Отношенията ми към него остават коректни и професионални. Той е голямо име, всеки, който обича футбола и "Левски", трябва да го уважава", започна Иво Тонев.

За строежа на стадиона Тонев коментира: "Трябва да бъдем точни и коректни към това, което се сучва. Забавяне има. Истина е също така, че дължим известна сума на строителите. Прави им чест, че продължават да работят и до края на януари ще продължат да работят, както сме се разбрали. Към днешна дата нещата изглеждат по следния начин - могат да се случат много хубави неща, може да имаме и проблеми. Никога не съм си позволявал да лъжа феновете на Левски, стремял съм се да бъда честен. Към днешна дата каквото и друго да се каже, ще бъде грешно. Отново има интерес от чужда компания, не руска, а немска. Не говоря за спонсорство, а за строежа на сектора. Казали сме какви са нашите условия. Каквото и да се говори по тази тема, за да няма спекулации, не искаме да пречим или да се бъркаме в проекта на Славия и техни проект. Не искаме да вземем техния проект при нас. Хората проявиха сами интерес към нас, получиха достатъчно информация.

През януари ще има по-сериозни разговори. В момента можем да говорим само за Сектор "А", но компанията има интерес към изграждане към целия стадион, но това е много далечно, което не искам да мисля. Истината е, че има забавяне и дължим пари на строителите. Естествено, че имаме срокове - 24 май, когато е 100-годишнината на Левски. В момента има съвкупност от фактори, които доведоха до забавяния. Компанията има изисквания към Сектор "А", които не съвпадат с нашите виждания как да изглежда секторът. Безспорен фактор е и студеното време. Така че да кажа, за да е ясно на всички, събарянето на Сектор "А" и изграждането на новия сектор е мой ангажимент. Ако не се случи, вината ще е изцяло моя, т.е. отговорността е изцяло моя. Понеже се прокраднаха намеци и зададоха въпроси към Тодор Батков. Държа да кажа, че той е встрани от това нещо, никой не бива да го атакува и обвинява. Ако нещо се случи, ще се случи и ще бъде о`кей. Ако нещо се забави, ще бъда аз виновен. Трябва да бъда пределно ясен.

За проекта Южен поток Иво Тонев заяви: "Този проект е нужен на България като държава. За да стигнем до Левски - да бях ангажиран и се занимавах доста около този проект, евентуалният договор с "Газпром". Към днешна дата не мога да коментирам по тази тема."

Иво Тонев говори и за представянето на отбора: "В момента отборът играе видимо добре. Тук е моментът да бъдат похвалени хората, които са "виновни" затова. Това са Христо Йовов и Антони Здравков и най-вече футболистите. Има подобрение и в резултатите. Има шанс за всичко, въпросът е какво ще се случи от тук натам. Тук е моментът да кажа нещо. Има един специално човек, рано или късно ще седна да си говоря очи в очи. Да успокоя всички, въобще не се занимавам със селекцията и спортно-технически въпроси. Моят ангажимент е към името "Левски", към клуба и феновете. Към никой друг нямам ангажимент."

На въпрос, вярно ли е, че Бойко има намерение или притежава "Левски", Иво Тонев заяви: "Категорично мога да го опровергая. Много хора се опитаха да хвърлят нещата към тази посока заради моето присъствие в "Левски". Факт е, че сме близки. Никога не е имало от негова страна...той е фен на "Левски" и обича "Левски". Това не е тайна. Но в никакъв случай не е стоял въпросът да има нещо общо с Левски."

Вярно ли е, че по заръка на Бойко стана събличането на Ивайло Петев: "Кой може да спечели от това нещо?! Това беше унижение за целия "Левски". Много лош и негативен момент в последните месеци. Това беше като капак. Категорично няма нищо общо. Който иска да вярва, да вярва."

Имаше публикации, че Петко Димитров и ти се занимавате с протести: "Да ги уточним нещата по този начин. В България като кажат някой, че сестра ти е еди коя си, ти трябва да докажеш, че нямаш сестра. Никога не съм се занимавал с такива неща. Още повече не можем да си го позволим финансово. Като цяло са абсолютни измислици и лъжи, които нямам идея каква е била целта им. Съвсем тенденциозно се стремя да стоя встрани от политиката, не искам да се занимавам. Аз съм човек, който има ясна цел и считам, че е правилно."

На въпрос, какво ще се случи с оставката му, Тонев заяви: "Има някои и журналисти, и хора, на които ми се струва, че моето присъствие в "Левски" ги изнервя. Считам и мисля, че ще бъде по-добре, а в крайна сметка за спокойствието на Батков, е да приеме оставката ми. Така че очаквам оставката да ми бъде приета. На мен не ми е необходимо да заема пост в "Левски", за да продължа да правя нещо добро за "Левски".