Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев коментира актуални неща около клуба, както и останали теми в българския футбол.

“Нали други говореха за директива, ясно и точно е, че тя е била в главите на някои хора, какво да ви кажа повече. Много ми е лесно да кажа много неща, но принципно моето виждане и мнение е, че всички хора, които са във футбола - някои да взимат пари, други да дават, трябва да имаме коректно отношение и уважение помежду си. Без значение кой от кой отбор е. Не визирам никого, не визирам нито един отбор. Затова се въздържам да говоря, въпреки че знам много неща, повярвайте, много повече, отколкото си мислите. Колкото повече ровиш обаче, толкова повече се размирисва. Затова нека работим”, заяви Иво Тонев.

Той коментира и двубоя в Перник, в който Миньор излезе с юноши и подари победата на Лудогорец. “Не беше коректно. Защо Миньор не игра срещу нас с юношите, тогава ни биха с 1:0 на “Герена”. Ако бяха играли с юношите, сигурно още щяхме да сме на първо място. Няма нищо лошо да стимулираш някого да играе срещу нас, но не е добре някой да дава пари, за да не играеш. Не взимам страна на ЦСКА или на някой друг отбор, но не беше коректно да излязат с юноши срещу един от двата очертаващи се кандидата за титлата. Всичко се връща, когато правиш добро се връща, когато вършиш лошо – също”, допълни Тонев пред Канал 3.

“Не мога да коментирам къде е бил Гонзо, това си е негова работа. Няма какво да коментирам по темата дали е съгледвач, скаут и т.н. В едно можете да бъдете сигурни, след като го опознах, мога да бъда сигурен, че той винаги е готов да помогне на “Левски” по всяко едно време. На 100% ми спечели симпатиите и не съм разочарован от него. Не виждам какво трябва да коментирам за Грийн и неговия мениджър. Не е коректно от моя страна да изказвам мнение. Неговият договор изтича през лятото и той няма да бъде подновен. Ще се разделим и всеки ще си поеме по неговия път", продължи шефът.

“На дневен ред е темата Калиакра. След това ще дойде ред да мислим и за ЦСКА. Настроението трудно си го запазвам, а пък самочувствие никога не ми е липсвало. От друга страна съм човек, който винаги е готов да се изправя срещу трудности. А това, че допуснахме за 5 мача да се сринем до 5-то място и може да не се класираме за Европа - явно така е трябвало да стане. Така си направих изводите за някои неща", завърши Иво Тонев./БЛИЦ