Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев отвърна на нападките на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Както е известно, Екзекутора на Ливърпул на няколко пъти обяви, че държавата помага на “Левски” и бута “сините” към шампионската титла.

“Стойчо Младенов е човек и треньор, когото много уважавам. Казах веднъж, че той трябва да се концентрира върху треньорската си работа. Не е коректно постоянно да обсъжда нас. Младенов не спря да говори и видяхте какво стана в Симитли за Купата. Обявихме публично как се финансира нашия отбор. От държавата не влиза нищо в касата ни, оттам няма никаква помощ. Да, премиерът Бойко Борисов помогна с намирането на спонсора, но той прави много и за ЦСКА, както и за останалите отбори. Спирам дотук с тази тема, защото не ми се занимава с кокошкарски работи”, заяви Тонев в Актуално студио “Дерби”.

Той призова за толерантно поведение между отборите в елита. “Моето виждане е, че поведението на “Левски” и ЦСКА и отношенията между тях трябва да са за пример. Тук включвам и другите отбори. На терена трябва да показваме кой е по-добър. ЦСКА имат много трудности, нека си свършват работата и тогава да гледат нас. Ако ЦСКА обаче искат да останат във времената преди 15 години, там им е мястото. Днес вече се работи по по-модерен и етичен начин”, отсече шефът на “сините”.

Иво Тонев защити треньора на "Левски" Николай Костов: “Критиките към Костов са пресилени. Той си върши добре работата и ние стоим твърдо зад него. Костов е много интелигентен и възпитан човек и още вечерта след мача с Локомотив (Пд) осъзна, че реакцията му спрямо Емил Велев бе грешна, за което се извини. В съблекалнята няма проблеми, атмосферата е отлично. Това е факт, който мога да гарантирам”.