БФС и представителите на холандската компания „Хиперкюб“ започват днес срещите с 18-те клуба, които подадоха заявка за участие във Висшата лига от следващия сезон. Беседите ще се проведат в хотел „Експо“ и ще текат до сряда. След това футболната централа ще даде пресконференция. След нея ще стане ясно и какъв ще е форматът на елитното ни първенство от лятото.

Левски ще бъде представен от един от собствениците – Иво Тонев. Неговата среща относно формата ще се проведе днес от 15:00 часа, пише „Тема Спорт“. Преди дни феновете на „сините“ припомниха своята позиция относно евентуалното участие на ЦСКА и Литекс във Висшата лига и призоваха клубния представител да я отстоява на срещата с БФС. Левски се интересува и от новия формат на „Б“ група, тъй като при нейно разширяване може да подаде молба за участие на свой дублиращ отбор.

Синдикът на ЦСКА Дора Милева е получила от БФС покана за участие в беседите. Разговорът на юристката с представителите на футболния съюз и „Хиперкюб“ ще бъде във вторник от 10:00 часа.

„Мога да присъствам и ще го направя. По това време ще съм свободна. Нека видим какво предлагат за ЦСКА. Не знам дали ще има друг представител на клуба. Знаете, че ситуацията с изпълнителните директори е сложна. Има време, ще разберем какво става“, коментира Дора Милева.