Иво Тонев обяви, че "Левски" има пари за трансфери и желаните от треньора Николай Костов футболисти ще бъдат привлечени. Новият изпълнителен директор на "сините" потвърди, че се работи по привличането на талантливия бразилски нападател от Сантос Зезиньо, който е очакван при отбора в Анталия във вторник. Тонев коментира играта на тима при равенството 1:1 срещу Рубин (Казан). Новият шеф в "Левски" коментира и ситуацията с Валери Божинов и дали евентуално той може да заиграе на "Герена" след скандалите, в които се забърка в Спортинг (Лисабон).

"Получи се добър мач срещу класен противник, доволен съм. Особено през първото полувреме стояхме много добре. Играчите се представиха на ниво. Все още сме в подготвителен период, резултатите не са чак толкова важни. По-важното е футболистите да разберат тактическия план на треньора и да се сработят възможно най-бързо. Засега резултатите не ни интересуват. Когато първенството започне, тогава са важни. Не искам да оценявам играта на Калво или на някой друг. Работата ми не е да давам персонални оценки. Винаги съм искал да виждам добър колектив на терена. По никакъв начин не бих отличил или критикувал някой. Радващото е, че Калво намира добрата си форма. Всички ще се радваме, ако продължи да играе по този начин, дори и по-добре", заяви Иво Тонев.

Шефът даде коментара си за бразилеца Фернандо Галярдо, който от вчера е на проби в "Левски", а днес Николай Костов му даде шанс за изява през цялото второ полувреме на мача с Рубин. "Това е футболист, който е предложен на треньора и е на проби. Не е коректно аз да му давам оценка. Треньорът решава какво ще се случи с него. Моята дума ще е накрая, ако дойде време за финансовата част. Галярдо не е скъп. Но не е важно дали е скъп или евтин. Важното е да е такъв, който да вдигне класата на "Левски", каза пред "Канал 3" Тонев.

Той добави, че от много години е приятел с Валери Божинов, когото оцени като "отличен футболист". На този етап обаче изглежда почти невъзможно нападателят на Спортинг (Лисабон) да заиграе в "Левски" - "Няма какво да коментирам около Валери. Приятели сме, познаваме се от много години. Той е отличен футболист. Надявам се колкото се може по-скоро да се реши ситуацията с него в Спортинг и отново да играе на високо ниво, за да може да помага и на националния отбор. Все пак нищо не се знае."

"Следващите дни ще стане ясно за Зезиньо. Не обичам да говоря предварително или да казвам нещо, което не е станало факт. За момента правим това, което е по силите ни. Не спираме да работим с Георги Иванов, Баждеков и с треньора. Правим каквото е нужно. Работим, срещнахме трудности на някои места, на други се справяме. По принцип зимата е по-трудно да се взимат класни футболисти. Агентът му не е българин, дай Боже този играч да дойде в "Левски", пожела си Иво Тонев, който категорично обяви, че Присо не е бил трансферна цел на "сините" сега, а през лятото - "Не съм съгласен, че нещата изглеждат точно по този начин. Присо е футболист, към който "Левски е имал интерес през лятото. След това той не е стоял на дневен ред, не сме го обсъждали за зимната селекция. Нас той не ни интересува, не искам и да коментирам селекциите на другите клубове. Платини и ЦСКА също няма да ги коментирам, на този въпрос няма да отговоря."

Тонев добави още, че се водят преговори с Черноморец за Абел Анисе. "Проведохме коректни разговори с колегите от Бургас. Не искаме да пробваме да вземем Анисе по втория начин. Те имат разминавания с него. Аз искам да бъда коректен с Черноморец. Колкото до Жужу, не крия, че ходих до Бургас, за да преговаряме. Още тогава стана ясно, че Черноморец чака сериозна оферта от чуждестранен клуб. В крайна сметка това се случи и те го продадоха. 600 000 евро не са никак малко в днешно време. Нищо фатално не се е случило за нас. Имаме и други трансферни цели. Аз се стремя да съм здраво стъпил на земята и се старая много в работата си. Надявам се да помогна на "Левски".

"Договорът с руската банка трябва да бъде подписан до края на месеца. Не е коректно да коментирам защо досега не е подписан. Във всеки един момент Тодор Батков е готов да финансира, която и да е сделка. Няма финансови проблеми в "Левски". Имаме пари за селекция. Гледаме максимално бързо да изчистим грешките в ръководенето на клуба. Убеден съм, че в крайна сметка ще свършим добра работа и ще вземем правилните футболисти за "Левски". Наистина се забавихме със селекцията, но когато привличаме даден играч не трябва да прибързваме, за да не допуснем грешка - както във финансово отношение, така и в спортно-техническо. Искаме да бъдем максимално прецизни.