Иво Тонев има намерение да върне Наско Сираков в “Левски”. Новият силен човек на “Герена” е в много добри отношения с голмайстор № 1 в историята на “сините” и вече няколко пъто го сподели публично. Председателят на Управителния съвет резкри още в едно от първите си интервюта като ръководител на “Левски”, че Сираков е от еталоните за него като шеф. В последните месеци двамата на няколко пъти си размениха похвали чрез изказвания в медийното пространство, а това изобщо не е случайно.
 
В близките дни се очаква двамата да проведат разговори, в които да обсъдят завръщането на Сираков на “Герена”, съобщава “Тема Спорт”. С назначението на един от най-големите любимци и легенди Иво Тонев се надява да наложи тотална синя хегемония в България. Идеята му е не само отборът да стане шампион този сезон, а да направи няколко поредни кампании, в които “сините” да спечелят категорично титлата и буквално да мачкат конкуренцията. Естествено, шефът на тотото има сериозни амбиции и за представянето на “Левски” в евротурнирите, а именно със Сираков се свързват най-големите успехи в Европа през новия век.
 
Иво Тонев е взел напълно еднолично решението да върне Наско в клуба. Изпълнителният директор не е съгласувал намерението си по никакъв начин със собственика Тодор Батков. Не ги е коментирал дори с Георги Иванов. Както е известно, адвокатът е в обтегнати отношения с легендата. В последните месеци двамата все по-често се нападат чрез медиите и “Фейсбук”, а назначението на Сираков дори не е минавало през акъла на главния акционер в клуба. В момента Батков вече е безгласна буква на ул. “Тодорини Кукли” № 47 и всички решения се взимат от Иво Тонев. Очаква се адвокатът да излезе от играта след края на сезона, когато се предвижда акциите да бъдат изкупени, с което той вече няма да има абсолютно нищо общо със “сините”.
 
Още по време на първата си пресконференция като шеф на “Левски” Иво Тонев ясно и категорично заяви, че ще отговаря за всичко, което ще се случва оттук нататък в клуба. Тогава той каза, че ще съгласува всяко свое решение с Батков, но това не е така. В последните месеци председателят на Управителния съвет направи някои промени, които ясно показаха, че няма човек, който да може да му противоречи на “Герена”. Наместникът на новия спонсор “ВТБ Капитал” първо уволни шефа на школата Бисер Хаздай и назначи на негово място легендата Кирил Ивков. Хаздай беше близък на Батков и му издаваше вътрешна информация от клуба. Впоследствие в “Левски” дойдоха още няколко ръководители на отговорни постове (Стилян Шишков, Дончо Донев, Милена Модева ...), които бяха избрани именно от Иво Тонев.
 
“Сираков влиза в плановете на Иво Тонев. Може да сте на 100% сигурни, че ако “Левски” не стане шампион този сезон, Наско ще се върне на “Герена”. Не е изключено това да стане и по-рано”, твърди пред “Тема Спорт” човек от обкръжението на Иво Тонев.