Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев заяви, че пред отбора няма друга цел, освен спечелването на шампионската титла и Купата на България. Шефът коментира, че е доволен от лятната селекция, като се надява "сините" да успеят да се класират в групите на Лига Европа. Тонев изрази мнение, че на този етап не е възможно Тодор Батков да се оттегли от "Левски", каквото е желанието на част от привържениците на клуба.

"Разговарях с господин Тодор Батков още на първия ден, в който събрахме отбора, и му казах, че не искам да говоря за това, което беше. Интересува ме какво ще се случва занапред. Работихме много през последните два месеца - и аз, и Илиан Илиев, и Дончо Донев. Ще има много нови лица в отбора, сериозни хора, с които искам да работя. Имената им ще бъдат обявени утре. Ще има нов шеф на школата. Нека видим какво ще направим през следващите месеци и дай Боже години. Искам да променим това, че ЦСКА е най-титулуваният отбор в България", заяви Тонев.

"Не мисля, че е възможно Тодор Батков да се оттегли от "Левски". Това обаче е въпрос, който трябва да зададете на него, а не на мен", продължи изпълнителният директор на "сините", който гостува в предаването "Пред банята" по ТВ7.

"Няма нищо по-логично от това "Левски" да има за цел да стане шампион и да спечели купата на България. Няма нищо друго, което да задоволи феновете на "Левски", които обичат отбора безрезервно. За Лига Европа целта е да влезем в груповата фаза. Вероятно съперниците в предварителните кръгове ще бъдат на нивото ни или по-слаби, преодолими отбори. Дано се справим", пожела си Тонев.

"В списъка за селекция имахме двама българи, играещи в чужбина. Те обаче пожелаха да си останат там. Единият има неуточнени въпроси с клуба си", коментира селекцията до момента Тонев.

БЛИЦ припомня, че "сините" вече привлякоха петима футболисти - Станислав Ангелов, Базил де Карвальо, Ромен Ели, Агиеманг Опоку и Роман Прохазка. На "Герена" също така очакват и отговор от бразилеца Марсиньо, играл за последно в кипърския АПОЕЛ (Никозия). Само за Прохазка ръководството на "Левски" плаща трансферна сума на досегашния му клуб Спартак (Търнава), докато останалите играчи пристигат като свободни агенти.

"Трябваше ли да похарчим някаква огромна сума, само за да кажем, че правим гръмка селекция? Това е лъжливо. Гради се фалшив имидж. Футболистите, които привлякохме, са наблюдавани от Илиан Илиев, одобрени са от него. Той имаше думата за селекцията. За всяка позиция имаме по три опции. Всички са сериозни играчи. Не е коректно да ги сравнявам с тези, които бяха досега. Дойде времето тези футболисти да се докажат пред медии и фенове", коментира Иво Тонев, който каза още, че на Евро 2012 симпатизира на Германия.