Изпълнителният директор на Локомотив (Сф) Иво Тонев даде интервю пред Гонг преди дербито с ЦСКА. В началото той изрази искрените си съболезнования на семейството на загиналия треньор на Спартак (Вн) Анатолий Кирилов, чийто син Преслав Йорданов, сега преотстъпен в Беласица, е собственост на Локо Сф.

„И за мен тази лоша вест дойде като гръм от ясно небе. Преди няколко дни разговарях с него за бъдещето на сина му в нашия клуб. Що се отнася до това какво е нашето мнение дали трябва да бъде отложено варненското дерби, няма да направя коментар. Нека съответните органи в БФС решат кое е най-правилното в случая“, сподели Тонев.
Той за пореден път каза, че през тази пролет „червено-черните“ играят най-добрия футбол в България.
„Ще преследваме до последно нашата цел да играем в Европа. Наясно сме, че тази цел минава през три наши победи до края и грешка на Черно море. Ако постигнем три победи и се класираме, мисля, че ще бъде заслужено. Ако победим, но въпреки това не се класираме, няма да правим трагедии.
“Фактът, че ЦСКА допусна две поредни загуби и сега се изправя срещу Локомотив е неблагоприятен за нас. Не мисля, че трябва да се сравняваме с Испания, където Реал първо загуби от прекия си съперник Барса, а после от борещите се за място в Шампионската лига Валенсия и Виляреал. Срещу ЦСКА обаче ние ще преследваме нашата цел концентрирано и мобилизирано. За нас това, че мачът ще се играе на „Васил Левски“ не е от значение. Наясно сме, че и в двата случая публиката на ЦСКА ще бъде повече. „Червените“ фенове подкрепят много добре своя отбор, но и нашите, макар и по-малобройни, са изключително верни и винаги са зад нас“, добави Тонев.