Иво Тонев заяви, че предпочита в “Левски” да не идват футболисти под наем. Такъв щеше да е Зезиньо, който обаче се провали на медицинските тестове и беше освободен от лагера в Анталия.

“По нашумелия скандал със Зезиньо трябва да кажа, че се опитах да държа в тайна цялата история, футболистът беше наблюдаван, гледани са записи. Той дойде на проби по желание на треньора. Лично моето мнение е, че в “Левски” не е добре да има преотстъпени футболисти, тъй като не сме Локомотив Пловдив или Видима-Раковски. Искахме футболиста, разбрахме се, свалихме цената до благоразумни нива, говорих с мениджъра Ингълс в договора на бразилеца да има опция за нови 6 месеца. В крайна сметка явно не му е било писано да играе в “Левски”, обясни Тонев.

“Изцяло приоритет на треньора е да избира с кого да работи. Ще му се бъркам в работата единствено относно политиката на клуба. Според мен ни трябват футболисти, които истински да вършат работа на “Левски”, а не да се взимат играчи за по шест месеца, колкото после да вземем пари за продажбата им. Трябва ни един централен защитник задължително, както и нов офанзивен футболист. На мача с Рубин Казан много ми харесаха първите 25 минути, след което 15 минути имаше вихрушка около нашата врата и беше въпрос на късмет да ни вкарат гол. Имахме сериозна пробойна, дупка, яма и това е постът централен защитник. Лично аз водя преговори с трима, като най-вероятно ще са от чужбина”, разясни още шефът.

“Левски” няма да участва в черно тото. В крайна сметка, ако позориш един клуб, позориш и историята му. Въпреки управлението на тотото аз не съм хазартна личност и не играя хазарт. Нормално е феновете да ме гледате с недоверие, но вие ще ме оцените по това, което направя. Знам, че ако сгреша, ще ме намразите. Със самото ми идване в “Левски” вече ме намразиха всички от ЦСКА, но нямам проблем с това. Ако се проваля и се изложа, ще ме намразите и вие, но ще понеса своята отговорност”, завърши директорът на “Герена”./БЛИЦ