Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев заяви пред Канал 3, че в следващите 15 дни в цялата структура на отбора ще има много промени. Директорът анонсира, че ще има нов шеф на ДЮШ, няколко нови попълнения и промени дори в администрацията.

“Не искам да говоря за изминалия сезон. Идва нов с много промени в “Левски”. Ще има нов шеф на ДЮШ, много нови попълнения, нов треньор и промени в администрацията на отбора. Всичко ще се случи в следващите 15 дни. Правим нещо сериозно. Ще направим изкуствени терени, ремонти, събаряме съблекалните на ДЮШ и слагаме изцяло нови. “Левски” ще има 3 тревни и 2 изкуствени терена с осветление. Ще има всичко модерно и необходимо”, заяви Тонев, като уточни, че имена няма да споменава дотогава.

Директорът на “сините” не назова нито едно име и за селекцията на отбора, но разкри, че нито един от споменаваните в пресата не са цел на “Левски”:

“Цветан Генков няма да играе при нас. Цената, която обявиха от Висла, е непосилна за нас. Те искат повече от милион евро, а и заплатата му не е малка. Той ще играе там и следващия сезон. Никога не сме имали интерес към Димитър Макриев. Надявам се до четвъртък отборът да е комплектован. Не сме спирали да работим по селекцията. В следващите дни ще дойдат няколко играчи, които ще минат прегледи и ще подпишат договор с нас. Гледали сме всички футболисти на живо, а последната дума има Илиан Илиев. Имахме случай, когато той пожела играч, който беше скъп за “Левски”. Седнахме поговорихме и той се съгласи да не купуваме дадения футболист."

“Левски” ще купува главно чужденци. За жалост няма български футболисти за постовете, на които търсим нови попълнения”, каза още Иво Тонев.

Той коментира и раздялата с Георги Иванов-Гонзо, както и скандала им с Наско Сираков: “Колата на Гонзо е често на “Герена” просто, защото е служебна и той я върна. Аз му казах, да я задържи, защото това е най-малкото, което мога да направя за него. До януари познавах бегло Иванов, а той вероятно ме е приел с недоверие, но той е един честен и достоен човек. За него “Левски” е над всичко, дори над семейството му. Той е винаги добре дошъл тук и ще останем приятели за цял живот. Не искам да коментирам скандала между Наско Сираков и Гонзо. На мен ми беше странно всичко това. Двамата са големи имена на “Левски”, постигнали са много успехи, а сега си говорят през медиите. Казвал съм на Гонзо, че това е неправилно”.

Тонев все пак обърна внимание на изминалия сезон: “Наясно съм какво се случи на мача с Миньор, но ще го запазя за себе си. Направихме грешка, която няма да повторя След мача стояхме до 1:00 през нощта с Гонзо и Костов. На другия ден пак се видяхме. Ние го убеждавахме да остане, но Костов твърдо бе решил да напусне и го направи. Батков не взе отношение по треньорската рокада.

Не съжалявам, че дадох капитанската лента на Пламен Илиев. Аз вземам решенията и така съм преценил, така съм направил.

Не исках да бъда на мача с Локомотив (Сф), просто не исках. Бях с футболистите до момента, в който те тръгнаха за мача, прибрах се в къщи и го гледах там. Не съжалявам, тогава играхме трагично.
Слуховете за мача с Монтана бяха страшна глупост. Ако някой разбира от футбол и е гледал мача, никога не би се съмнявал... Минута преди нашия първи гол, те удариха греда. При 1:0 за тях не се знаеше какво ще стане. Едно мога да кажа – “Левски” е голямо име, никой никога по никакъв повод не може да помисли за уреждане на мачове. Това е без значение кой управлява.

Стойчо Младенов си изигра чудесно картите. Пренесе напрежението в “Левски”, но ние сме си виновни, че играхме слабо.”

Попитан дали не се отразява негативно на Илиан Илиев мисълта, че е бил втори избор на “сините”, след Мъри Стоилов, Тонев заяви: “Илиан беше наясно още преди да се разберем с него. Просто в този момент Мъри бе идеалният вариант, но не се разбрахме”.

На финала директорът на “сините” обясни защо Сержиньо Грийн, Дарко Тасевски и Тони Калво вече не са в “Левски”:

“Грийн аз го освободих, но няма да кажа защо, той разбра. Много различни пари искаше, от тези които са били договорени пред декември. Когато аз дойдох, той поиска много повече. Иначе е страхотен футболист. Пожелавам му успех. Получил е всичко, няма никакво закъснение и забавяне. Калво не си избираше мачовете, както се твърдеше. Пролетта беше много старателен, безспорно добър футболист, но имаше много оферти от други държави и мисълта му беше натам. Пожелавам му и на него успех. Дарко Тасевски сам поиска да бъде трансфериран, разбрахме се и оставаме с най-добри чувства.”