Нападателят Мартин Камбуров е много близо до трансфер в “Левски”. Трикратният голмайстор на “А” група е бил предложен на треньора Николай Костов от новия шеф на “Герена” Иво Тонев. Бившият директор на Локомотив (София) обяснил, че няма да има проблеми да доведе Камбуров в “Левски”, но за да стане това, първо Костов трябва да даде одобрението си.
 
Според запознати Тонев вече е говорил с нападателя и той е дал съгласието си да играе на “Герена”, пише “Меридиан Мач”. В момента Мартин Камбуров има договор с китайския Далиен. Очаква се азиатците, които привлякоха тарана през лятото на 2010 г. от Локомотив (София), да се съгласят да се разделят с него за не повече от 200 000 евро.
 
Новият силен човек в “Левски” Иво Тонев е близък приятел с Мартин Камбуров и това до голяма степен е накарало 31-годишният голмайстор да се съгласи на трансфер при “сините”. Както е известно, Николай Костов усилено търси нов нападател, защото привлеченият през лятото Сьорд Арс се провали. Сред вариантите е и завръщане на Гара Дембеле.
 
Треньорът на “Левски” си е набелязал и няколко нападатели по време на обиколката из Европа, която си спретнаха с директора Георги Иванов. Според запознати клубът няма да предприема решителни действия на трансферния пазар до 10 януари, когато трябва да се изяснят доста въпросителни на “Герена”.