БЛИЦ предлага на своите читатели да определят футболист №1 на България за 2010 година. За целта спортната редакция е осигурила награди.
 
Най-късно до днес трябва да изпратите вашия глас на познатия ви електронен адрес - [email protected].
 
Посочете кой според вас е №1 и кои са неговите подгласници – съответно на второ и трето място. Гласувайте САМО за български футболисти, независимо в кое първенство играят – било в родния елит или в чуждестранен клуб. Не бързайте, помислете внимателно. За разлика от предни години през настоящата няма явен фаворит за победител и това прави интригата доста голяма.
 
Паралелно с нашата анкета върви и официалната, в която участие вземат журналистите. Резултатите от официалната анкета ще бъдат обявени на 20 декември. Тогава ще стане ясна класацията за футболист на България за 2011 година. На 22 декември пък ние ще обявим нашата класация. Тези от вас, които са познали победителят и двамата му подгласници от официалната анкета, ще получат награди. Ако позналите са повече, ще бъде теглен жребий в редакцията в присъствието на нотариус.
 
За посочения на първо място се дават 3 точки, за втория – 2 и за третия – 1. Твърде вероятно е крайното класиране на класацията на БЛИЦ за първите трима футболисти да се различава от официалното, но награди ще получат тези читатели, чиято тройка играчи съвпадне с крайния вот на журналистическата анкета.
 
Първа награда – пълна екипировка на националния отбор по футбол (фланелка, гащета и чорапи).
Втора награда – личен автограф от селекционера Лотар Матеус
Трета награда - личен автограф от помощник-селекционера Цанко Цветанов и календар на националния отбор.
Четвърта, пета и шеста награда – 3 билета, осигурени от редакцията на БЛИЦ, за европейската квалификация с Швейцария на 26 март в София.
Важно! Посочвайте по трима футболисти! Тези от вас, които изпратят името само на един футболист, няма как да участват в разпределението на наградите.
Пишете трите си имена, както и телефон или адрес за обратна връзка с редакцията на БЛИЦ.