Общо събрание на "Ботев" (Пловдив) ще се проведе днес от 11:00 часа, съобщава plovdivderby.com.
 
Сбирката на акционерите е на базата в Коматево, а на нея ще трябва да бъде избран и гласуван нов борд на директорите, след като на последния бе отказана регистрация в съда. Голямата въпросителна е дали от ТЦ-ИМЕ ще изпратят свой представител като притежатели на 39% от акциите или ще упълномощят някой друг на ги представлява. 
 
Останалите двама големи акционери - Инфраструктурна компания (51%) и Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив (10%) ще бъдат представлявани съответно от Иван Йончев и Апостол Апостолов.
 
поред запознати днешното Общо събрание е от изключителна важност за бъдещето на "Ботев" Пловдив. Насрочването на ново общо събрание е поради факта, че от Агенция по вписванията отказаха регистрация на последно избрания Борд на директорите, тъй като той е трябвало да бъде избран с гласовете на 66% от акционерите в клуба, а не с 66% от присъствалите на събранието акционери. ТЦ "ИМЕ", който притежава 39% от акциите в клуба, не изпратиха свой представител на последното общо събрание и затова изборът на нов съвет на директорите не е вписан в Търговския регистър. Отделно от това от ТЦ-ИМЕ твърдят, че не са били уведомени по надлежния ред за последното Общо събрание, а са получили факс с неясно съдържани.
 
ТЦ-ИМЕ е една от фирмите, която собственикът на "Ботев" Пловдив за момента не успява да върне под свой контрол след катаклизмите в КТБ. Още в началото на лятото в ТЦ-ИМЕ бе назначен временен синдик.