Доскорошният професионален рефер Богомил Маринов беше избран за съдия №1 за 2012 година на Столичната лига по футзал. Мечката се насочи към мачовете по минифутбол и футзал в страната и зад граница, след като самоволно се оттегли през тази пролет от професионалния футбол. Името му нашумя заради телефонен скандал с треньора на Литекс Христо Стоичков, където стана ясно, че футболната легенда го е заплашвал.

Мечката обаче бързо навлезе в дебрите на футзала и дори беше поканен да ръководи дербито за титлата на хърватското първенство в този спорт.

"Трудът ми се оценява, което само може да ме радва. Неведнъж съм заявявал, че не мога без съдийството. Радвам се, че получавам наградата, щастлив съм. Пожелавам най-вече здраве на всички пред 2013 година", коментира Богомил Маринов пред БЛИЦ.

Наградата за футболист на годината на софийската лига по минифутбол беше присъдена на Димитър Александров от отбора Стабилните. Найден Зимбилев, който ръководи състава на ФК Хъшове, получи наградата за мениджър на годината. Благодарение на него отборът му стигна до два финала от три възможни.