Феновете на Берое от Beroe Online избраха Мирослав Енчев за "Най-проспериращ млад футболист" за изминалия сезон. Централният бранител игра на много високо ниво в дублиращия отбор през есента, а през пролетта записа шест срещи за мъжкия тим под ръководството на Илиан Илиев. Младият футболист ще получи статуетка от фенсайта на старозагорци.

Мирослав Енчев е роден на 8 август 1991 година в Стара Загора, висок е 184 см и тежи 76 кг. Възпитаник е на детско-юношеската школа на „зелените”. През миналата година Енчев печели бронзовите медали в Държавното първенство със старшата възраст на Берое под ръководството на Борис Киров. От лятото на 2009 година е част от дублиращия отбор, където работи с Петър Колев.

Добрите изяви на младия бранител не остават незабелязани от треньорското ръководство на първия състав и от януари Енчев започва подготовка с мъжете. Дебютира в „А” група на 28 март 2010 г при гостуването на Спортист (Своге). „Зелените” побеждават с 2:1, а Енчев се справя отлично. В следващия кръг Мирослав отново е титуляр, но този път в центъра на отбраната с Иво Иванов при победата над Локомотив (Мездра) с 1:0. Влиза като резерва на Станислав Бачев в Благоевград, а до края на сезона записва пълни 90 минути срещу Монтана, Сливен и Миньор (Перник). По-големият му брат - Янко също е футболист и възпитаник на школата на Берое.