Скандал между част от ултрасите на Славия и футболисти на „Левски” възникна след последното издание на най-старото столично дерби. „Белите” загубиха с 0:1 и част от феновете на тима изчакаха „сините” пред главния вход, където беше паркиран автобуса им. Те ги посрещнаха с викове, освиркване и нецензурни възгласи.

Очевидно емоциите бяха дошли в повече и на двете страни и на излизане от съблекалнята феновете си размениха реплики на висок тон с Веселин Минев. Защитникът не им остана длъжен и побърза да се прибере в клубния автобус. Тогава двама от най-запалените „бели” потърсиха саморазправа с него, но се намеси охрана и те не бяха допуснати в опасна близост до возилото.

Привържениците на Славия поискаха и извинение и от Мики Орачев, който получи два жълти картона и бе изгонен. „Жертва” на „белия” гняв станаха и Веселин Минев, Живко Миланов, Стойчо Стоев и Георги Иванов-Гонзо.

Освен словесните престрелки до нищо по-сериозно не се стига. Наред с органите на реда, се намеси и Константин Папазов да утешава славистите.

След двубоя Иво Тонев и Георги Иванов не говориха пред очакващите ги журналисти. Двамата бяха в съблекалнята на „Левски”, като първо излезе Тонев, а след него и спортния директор. Дива радост обхвана „сините” футболисти след успеха. Съблекалнята на гостите беше огласена от чалга ритми. Шумът беше толкова силен, че се наложги пресаташето на Славия да направи забележка на „сините” да спрат музиката, за да започне пресконференцията с двамата старши треньори.



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016