Талантливият нападател от школата на "Левски" Иван Зайков премина в Етър. 195-сантиметровият таран подписа договор с "виолетовите". Това съобщи представителят на акционерите на клуба от Велико Търново Ендер Дурмушев.
3_2.jpg
Очаква се Зайков да дебютира за Етър в контролата с Тунджа (Ямбол). Проверката е от 16:00 часа на стадион "Ангел Кънчев" в Трявна.

Зайков е роден през 1990 г. Сочен е за един от най-големите таланти в школата на "Левски", юношески национал. Нападател и голмайстор на всички гарнитури на "синия" клуб, като дебютира за мъжкия отбор срещу Пирин в Благоевград през 2009 година, когато шанс му дава Емил Велев.

През същата 2009-а обаче от "Левски" не му предлагат професионален договор и Зайков им е измъкнат изпод носа от ЦСКА. Лично Любо Пенев забелязва качествата му и нападателят подписва първия си професионален договор именно с "армейците". На тази възраст обаче е трудно да се наложи в титулярния тим на 31-кратните шампиони и бе преотстъпен на Академик (София), а в крайна сметка вече е в Етър.