Инициативен комитет от 13 известни разградчани внесе предложение в Общинския съвет за обявяване на Кирил Домусчиев за почетен гражданин на Разград.

Мотивите са свързани основно с проекта „Лудогорец", но и с приноса на боса в развитието на икономиката на града чрез инвестициите в завода за ветеринарни медикаменти „Биовет". Домусчиев не е родом от Разград, интересът му към футболния клуб - лидер в „А" група - започна след придобиване на собствеността на ветеринарната фирма.

В Инициативния комитет участват представители на всички партии от местния парламент, на фенклубовете на Лудогорец и ЦСКА, както и на местни медии, пише "Гонг".

Титлата „Почетен гражданин на Разград" се връчва за принос в развитието на региона в различни области, освен местни управници, бизнесмени, културни и спортни дейци, са я получавали и чужденци, както и посмъртно освободителя на града от турско робство княз Дондуков - Корсаков. Наградите се връчват на 28 януари, когато е празникът на Разград.

Идеята Домусчиев да стане почетен гражданин на Разград възникна по време на предизборната кампания, предложението бе на кандидата на Синята коалиция за кмет на Разград Милен Минчев, който и сега е в Инициативния комитет.