"Левски" е единственият български отбор, който има реални шансове да бъде поставен в плейофната фаза на европейските клубни турнири. Към днешна дата "сините" са първи по коефициент в листата на непоставените.

Това значи, че ако само един тим от поставените в решителния кръг за определяне на участниците в груповата фаза на Лига Европа отпадне в по-ранен етап, "Левски" автоматично ще мине над чертата. На този етап са ясни 38 поставени тима в плейофа. От тях само 15 ще играят в трети кръг, а два и във втори.

Именно тук се крият шансовете на "Левски". Дори само един от тези 15 отбора да отпадне преди финалната права, ще качи "сините" при поставените. Логичното условие за това е все пак тимът на Георги Иванов да успее да прескочи третия предварителен кръг, от който започва участието си в Европа.

"Сините" ще трябва да се молят някой измежду Атлетико (Мадрид), АЗ Алкмаар, Фулъм, Апоел (Тел Авив), Брюж, Спарта (Прага), Палермо, Динамо (Букурещ), Ред Бул Залцбург, ПАОК, Сток Сити, Рен, Аустрия (Виена), Йънг Бойс и Анортозис да отпадне, за да имат по-големи шансове да играят в групите на Лига Европа. Както е известно, последният тим е воден от Станимир Стоилов. При това положение в "Левски" се надяват на издънка на Мъри и кипърския му отбор, което може да облагодетелства "сините". /БЛИЦ