Герой от лудото американско лято вече не е на работа. Един от основните футболисти на националния ни тим беше освободен, след като заемаше длъжност в клуб от “А” група. Легендарният полузащитник е получил едномесечно предизвестие с дата 16 януари.

Става въпрос за Златко Янков-Фара, който е освободен от бургаския Черноморец. Бронзовият медалист от САЩ`94 се водеше координатор при “акулите” и пряко отговаряше за феновете на отбора. Чистката в клуба засегна още трима служители. Това са администраторът на представителния тим Божин Деляков, координаторът Валентин Иванов-Чалъма и масажистът на детско-юношеската школа Стефан Николов.

Сериозното разчистване в управата ще обхване още постове. В скоро време ще има Общо събрание, като на него ще бъде подменен целият съвет на директорите, единствено ще остане Митко Събев. Заплашен от отстраняване е и изпълнителният директор Пламен Киряков. Със сигурност ще бъдат сменени представителите на общината Михаил Хаджиянев и Атанас Пайташев. Голяма е вероятността Пламен Киряков и Георги Митов също да бъдат сменени./БЛИЦ