Нападателят на ЦСКА Мишел Платини няма да играе под наем за китайския Тиянджин Теда. Бразилецът вече се прибра в София, а сделката с азиатците, от която в клубната каса на “армейците” трябваше да влязат 120 000 евро, пропадна. Трансферът на Платини се смяташе за сигурен, тъй като той прие изключително изгодните лични условия, които му предлагаха от клуба. По време на тренировките в отбора обаче той се държал изключително несериозно и си навлякъл гнева на спортно-техническия щаб.

Търпението на треньорите се изчерпало в контролата с Аербин Далиен, чийто треньор е Александър Станков. Нападателят само се разхождал по терена и за цял мач не направил нито едно точно отиграване, с което окончателно си осигурил обратния билет за София.

Платини трябваше да играе в Китай до края на ноември, когато свършва местното първенство. Сега не е ясно какво ще прави с него Павел Дочев, който вече обяви, че не го иска в състава, тъй като не е достатъчно отдаден на каузата ЦСКА. Футболистът продължава да има договор с “червените”, което означава, че трябва да му дават и месечната заплата, ако не му намерят друг клуб, в който да го продадат или преотстъпят./БЛИЦ