Локомотив (Мездра) спечелиха Купата на Аматъорската футболна лига. "Железничарите", които преди повече от месец бяха извадени от първенството на Северозападната "В" група спечелиха финала на надпреварата. В среща, която се игра на столичния стадион "Академик", мездренци победиха с 6:5 след изпълнение на дузпи Орловец от село Победа. В редовното време двата отбора завършиха наравно 1:1.

Наставникът на Локо (Мз) Иван Редовски заложи на следния състав – на вратата Христо Матев, в защита Цветко Иванов, Петър Василев, Камен Каменов и Явор Янков, в халфовата линия Александър Миков, Цветомир Валериев, Юлиян Петков и Николай Цветков и в нападение Емил Манолов и Иван Мишев. През втората част влязоха треньорът Редовски и Борислав Боянов.

Мездренци имаха пълно презвъзходство през целия двубой. Въпреки това първи до гол можеха да стигнат играчите на Орловец, след като още в първата минути удариха гредата, информира БНР. В 6-ата Локомотив поведе в резултата. След продължителна атака най-съобразителен се оказа Емил Манолов, който от десетина метра вкара за 1:0.

В следващите минути на два пъти Валериев и Миков можеха да отбележат от удобни позиции. В 41-ата реферът Николай Йорданов отсъди дузпа за Орловец след нарушение на Петър Василев в пеналта. Митко Василев от бялата точка вкара за 1:1.

През второто полувреме "железничарите" натиснаха. В 52-ата минута Каменов бе съборен в наказателното поле и този път Локомотив получи правото да изпълни дузпа. Ударът на Николай Цветков, обаче бе спасен от вратаря Марков. 20 минути преди края Цветко Иванов бе изгонен за удар без топка. В последните минути мездренци изпуснаха три-четири отлични положения за гол, а Василев веднъж уцели и гредата. Така двата отбора не успяха да се победят в редовното време и се стигна до дузпи. При тях с по-здрави нерви се оказаха футболистите на Локо (Мездра).

При първите пет изпълнения точни за "железничарите" бяха Валериев, Каменов, Цветков и Мишев. В петата дузпа сгреши треньорът Редовски. Играч на Орловец пропуснаха да вкарат при четвъртото си изпълнение. След това двата тима си размениха по още един пропуск, като за мездренци пропусна Василев. При последните две дузпи Орловец отново не успя да вкара, докато Боянов отбеляза победния гол Локомотив (Мездра).

Съперниците в тазгодишния финал за Купата на Аматьорската футболна лига имат доста любопитна история около себе си. Орловец от добруджанското село Победа играе в местната "А" областна група, но не се даде на нито един от съперниците си от трета дивизия и стигна до мач за трофея.

Локомотив (Мездра) пък беше изваден от Северозападната "В" група заради натрупани задължения от сезоните 2008/2009 и 2009/2010. Тази година мездренци водеха убедително без загубени точки на Северозапад, но бяха изхвърлени от първенството по настояване на ФИФА. Въпреки това не им беше отнето правото да участват в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и така парадоксално без да играят в първенство, те спечелиха трофея.