Огромен скандал е на път да се разразди в Благоевград, свързан със спортния интернат към Пирин, в който живеят десетки талантливи млади футболисти. Клубните шефове на “орлетата” в лицето на главния акционер Петър Байкушев и изпълнителния директор Малин Халачев, техническият директор Росен Кацимерски, шефът на ДЮШ Емил Кърцелски и почти всички треньори на клуба видяха как над 60 деца напускат легловата база на спортния интернат.

Те всички обещаха, че ще бъдат взети мерки, а до тогава малките "орлета" ще трябва да се спасяват индивидуално. Едни от тях казаха, че ще отседнат при приятели, докато си намерят квартира, други, че ще заминат по родните си места и ще идват само за мачове. Всички обаче бяха единодушни, че ученическият интернат отдавна е трябвало да бъде закрит, тъй като условията на живот там са мизерни.

Изпълнителният директор на Пирин Малин Халачев каза, че на този етап и общината не може да помогне на изгонените юноши. Според него сега всичко опира до това да се намерят временни квартири на децата, докато започне ремонт на легловата база.

Интернатът е под грижата на министерството на спорта, въпреки че е общинска собственост./БЛИЦ