Дисциплинарната комисия на БФС спря правата на юношата на ЦСКА Николай Чипев за срок от една година. Причината са неуредени взаимоотношения с мениджъра Илиан Божинов и дълг в размер на 4400 лева.

Преди месец и половина 22-годишният футболист бе предупреден, че трябва да се разплати с агента в срок от 14 дни или ще бъде лишен от права. Той не е изпълнил условието и гори за 12 месеца.

Чипев игра в Локо (Пд) през есента, но през зимната пауза бе освободен. В момента той носи екипа на малтийския Хамрун Спартанс. Там има пет изиграни мача от пет кръга, като в последния се разписа при загубата с 2:4 от Марсашлок.

От БФС ще уведомят колегите си от Малта за наказанието, но те може да не се съобразят с него. Ако санкцията не започне да тече веднага, ще влезе в сила, когато футболистът се завърне в България. 

Роденият на 20 февруари 1989 година халф е бивш младежки национал и бе определян като един от големите таланти на родния футбол. Той не успя да се наложи в ЦСКА, макар че спечели Суперкупата на България през 2008-а. След това носи екипите на Вихрен, Берое и Спортист (Своге).

През 2007 година Николай изкара едноседмични проби в Шалке 04, които бяха уредени от мениджъра му Боби Божинов./БЛИЦ