Двубоят от 27-ия кръг от първенството на Югоизточната "В" група между "Ботев" (Пловдив) и Гигант (Съединение) ще се играе на 9 април (събота) от 17:00 часа. По програма мачът трябваше да се състои в неделя, но по молба на ръководството на "жълто-черните" бе изтеглен с ден по-рано.

Промяната настъпи заради лагера на аматьорския национален отбор на България, който започва на 10 април. Поредните си повиквателни за сбора на държавния тим получиха футболистите на "Ботев" Васил Гуджев и Ирфан Юсеинов, които ще се присъединят към националите веднага след мача с Гигант.

С ден по-рано е изтеглен и следващият домакински мач на "канарчетата" - срещу Свиленград от 29-ия кръг в шампионата. Той също ще се играе в събота (16 април), вместо в неделя, като началният час остава непроменен – 17:00. Промяната този път се налага заради мача от "А" група Локомотив (Пловдив) – Локомотив (София), който ще се играе в неделя на "Лаута".

Между споменатите вече два двубоя "Ботев" гостува на Тунджа (село Ягода) в междинния 28-и кръг на Югоизточната "В" група. Срещата ще се играе на 13 април от 17:00 часа в Стара Загора. /БЛИЦ