След четири поредни домакински победи в елита Берое изненадващо загуби на свой терен от Славия с 1:2 в последния мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Георги Йомов (50) с фантастичен гол и Галин Иванов (75) донесоха трите точки за столичани. Иван Минчев (67) бе изравнил за домакините. След края на срещата феновете на домакините поискаха оставката на треньора Александър Томаш.

Отборът от Стара Загора няма загуба в 8 поредни мача срещу този съперник - 4 победи и 4 равенства. За последно “белите” триумфираха на 26 октомври 2015 година, когато се наложиха с 2:1 в Стара Загора. Това е единствената победа на Славия в последните 17 мача срещу Берое за първенство.

Домакините имаха превъзходство през първата част, в която обаче нямаше точен удар в очертанията на вратите. Старозагорци можеха да поведат още в 14-ата минута, когато след удар на Яя Меледже последва рикошет в тялото на Мартин Камбуров и топката прелетя над напречната греда. След още четвърт част игра Вандерсон осъществи добър пробив по левия фланг и опита успореден пас по земя в наказателното поле, но Милен Гамаков от гостите успя да изчисти.

В 38-ата минута Янис Карабельов блокира с тяло силен удар на Вандерсон, а в заключителните минути на първата част Галин Иванов и Георги Йомов разиграха добре, като се стигна до ъглов удар в полза на "белите". След него обаче футболистите на Славия не стигнаха до опасност пред вратата на Берое. В 40-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Попадийн се хвърли в краката на Вандерсон, но съдийската бригада прецени, че дузпа няма.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За разлика от първата част, във втората гостите започнаха по-силно и поведоха в 50-ата минута с фантастичен гол на Георги Йомов. Славчо Шоколаров центрира в наказателното поле, Георги Ангелов изчисти в първия момент, но топката попадна на гърдите на Георги Йомов, който със страхотен удар не остави шансове за Душан Перниш – 0:1.

Берое натисна след гола и успя да изравни с първия си точен удар в 67-ата минута, когато Мартин Камбуров намери Рубен Бригидо на фланга, а последният центрира в наказателното поле. Там Иван Минчев изпревари Милен Гамаков и с глава вкара за 1:1.

Радостта на домакините бе кратка, тъй като в 75-ата минута Галин Иванов отново изведе Славия напред в резултата. Христо Попадийн центрира и намери Радослав Кирилов в наказателното поле. Крилото поднесе топката на крака на Галин Иванов, който с мощен удар се разписа за 1:2.

След успеха си Славия събра 19 точки и излезе на шеста позиция. Берое е осми с 18 точки.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020