Селекционерът на България Ясен Петров обяви разширения състав на тима за трите приятелски срещи, които предстоят - срещу Словакия, Русия и Франция. Списъкът на селекционера е от 31 играчи.

Голямата изненада е завръщането на Николай Михайлов. Вратарят на Левски изигра само един мач през пролетния дял, но намери място сред повиканите от Ясен Петров. В отбора се завръща и Иван Караджов, който за последно замени именно Михайлов, когато стражът на Левски бе в изолация точно преди контролата с Гибралтар. Тогава селекционер бе Георги Дерменджиев.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

В тима попадат двама съотборници на Караджов в Арда - Спас Делев, който е постоянен в националния отбор, както и бранителят Лъчезар Котев, който получава дебютна повиквателна. Първа повиквателна получиха също така Димитър Костадинов от Царско село и Георги Минчев от Локо (Пловдив).

България гостува и в трите приятелски двубоя, като първият е срещу Словакия на 1 юни от 21:45 ч. Контролата с Русия е на 5-ти от 18:00 часа, а три дни по-късно националният отбор среща Франция от 22:10.