Слави Костенски изненадващо пое ПФК Бургас. Най-опитният в състава на бъдещия Нефтохимик ще води тренировките на отбора през тази седмица. Той ще изведе състава и в предстоящия мач с "Ботев" (Враца), който е в четвъртък от 17:00 часа.

Слави Костенски няма нужния лиценз да води отбор „Б“ група, така че той е само временен вариант. Според правилниците на БФС, отбор в професионалния футбол може да се води от треньор без лиценз за един мач. Специално за тази среща пък, от ръководството на тима са обещали двойна премия при победа. Така „зелен“ Бургас ще бъде двойно по-мотивиран за спечелването на трите точки.

„Приехме оставката на Ангел Стойков. Изрично искам да подчертая, че сме му изключително благодарни за престоя му в клуба. Няма смисъл да казвам какво е направил. Ясно е, че неговото име винаги ще се свързва с най-големия ни успех до момента, а именно – първото ни влизане в професионалния футбол. Пожелаваме му всичко най-добро и много успехи в личен и професионален план за в бъдеще. Все още нямаме готов вариант за негов заместник. Ще избираме. Спокойно, няма да останем без треньор. Не сме предлагали на Костадин Джамбазов да поема отбора“, коментира за TribunaBurgas президентът на ПФК Бургас Ивайло Стоянов.