Сериозна трансферна сага е на път да се разрази между ЦСКА и Пирин за нападателя Спас Делев. Ръководството на “червените” дава 250 хиляди лева за нисичкия голмайстор, за да му откупи правата. Нападателят игра като преотстъпен на “Армията” през миналия сезон, като тогава ЦСКА плати 317 хиляди лева. Сега с предложените още 250 хиляди общата сума за Спас Делев става 567 хиляди лева, но шефовете на Пирин искат доста повече. Ръководството на “орлетата” е отказало парите от Борисовата градина, като заявило, че за Спас Делев има оферта от Литекс за 400 хиляди лева.

Още преди няколко дни спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви, че парите, които се искат за българските футболисти, са прекалено много и затова клубът ще се насочи към попълнения от чужбина.

Твърде вероятно е ръководството на “червените” да не изпълни желанията на Пирин и Спас Делев да се върне в Благоевград. В атака Павел Дочев разполага с Руи Мигел, Мишел Платини, Димитър Илиев, Дормушали Саидходжа. Елиот Гранден също е в състава, въпреки че може да бъде продаден. До няколко дни в лагера на “армейците” ще решават за привличането на още един нападател./БЛИЦ