Изпадналият с Черноморец (Бургас) от "Б" група треньор Неделчо Матушев ще води ОФК Пирин (Благоевград) при завръщането на отбора в родния елит, съобщи за БТА човек с висок пост в управата на клуба. Матушев беше един от кандидатите, които ръководството на "орлетата" и това на Общината обсъждаха.

Той трябва да пътува за Югозапада в началото на следващата седмица за разговори с новия управител на клуба Венко Попов, с кмета на града и с останалата част на шефовете. На срещата ще бъде сложен подпис под договора и ще бъдат очертани следващите стъпки на работата.

Неделчо Матушев е роден на 14 февруари 1962 година. Играе като централен защитник най-напред в Славия, след което в Нефтохимик (Бургас), Розова долина и Спартак (Пловдив).

Започва треньорската си кариера през 1995-а в Нефтохимик, където води дублиращия отбор. След това е начело на Локомотив (Пловдив) на два пъти, на Нафтекс, на Черноморец, на юношеския и младежкия национален отбор. Опитът му зад граница е в Бананц (Ереван, Армения) и Карпати (Лвов, Украйна).

Притежава УЕФА Про лиценз, има теоретична разработка за играта на защитниците на Европейското първенство през 2004 година. През последната година води Черноморец, който изпадна от "Б" група.