Станимир Стоилов остава национален селекционер. Това реши Изпълкомът на БФС, който заседава 2 часа и половина.

"Имаше голяма дискусия. Срамната загуба от Кипър породи споровете за смяната му. Обединихме се в мнението, че сега не е времето за назначаване на нов селекционер. Сега не е нито моментът, нито има алтернатива", започна пресконференцията си Борислав Михайлов.

"Стоилов пое отбора след третия мач и поставената пред него цел не беше на всяка цена да класира България в ЮАР. На този етап не сме мислили за нов човек, защото в момента имаме треньор и с него ще гоним класиране на европейското първенство", добави президентът на БФС.

"Когато нещата не се получават вина носим всички. Оценка на Станимир Стоилов не беше дадена, но щом му се дава шанс, все пак оценката не е чак толкова лоша. Неговият отчет пред нас бе доста обстоен. Нито за миг той не се е оправдавал. Много често сме зависими от това дали всички са здрави в отбора. Персонални оценки не са давани", продължи Михайлов.

Президентът на БФС каза още, че решението е взето след сериозни дебати "за" и "против" Станимир Стоилов. Лично той обаче похвали Мъри за намерението му националния отбор да играе по нов начин и да се надиграва с отборите - така, както станало в последните две домакинства, в които "трикольорите" вкараха 10 гола.

Според Михайлов ще има и нов правилник за премиите в националния отбор и контактуването между ръководството и футболистите. Президентът на БФС обясни, че всички национални гарнитури и особено мъжката са много добре подсигурени финансово. За по-малко от две години за всички национални отбори са похарчени общо 5 милиона лева, а за мъжкия 3 милиона. /БЛИЦ