ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Удинезе е на път да вземе най-големия талант на "Левски" Антонио Вутов, който няма професионален договор със „сините“, защото все още не е пълнолетен. Ситуацията около полузащитника седи по следния начин. Клубът от Серия "А" може да привлече Вутов във всеки един момент, а "Левски" няма как да се противопостави. Правилата на ФИФА сочат че, Удинезе на практика взима футболиста, още сега, при това без да плати нищо на тима от „Герена“ в този момент.

Според международните правилници, заради това, че Вутов е юноша на "Левски", тимът от София трябва да получи сума в размерите на 250 – 300 хиляди евро, но това ще се случи догодина, когато Антонио навърши 18 години. "Левски" може да получи и малко повече пари сега, ако стигне до споразумение с Удинезе. Западните клубове се съгласяват на такава, наглед неизгодна за тях сделка в името на финансовия фейърплей и презумпция за добра по-нататъшна работа.

Реално в момента решението трябва да бъде взето от момчето и неговите родители. "Гонг" се свърза с майката на футболиста, която обясни ситуацията. "Антонио най-вероятно няма да остане в "Левски". Разбирам вашия интерес, но нещата са доста деликатни. Ние лично не сме разговаряли със собственика на отбора, но най-вероятно синът ми няма да остане. Ние ще проведем разговори с "Левски", искаме да бъдем коректни, доколкото е възможно. Интересът на италианците е от повече от половин година и ние обмисляме това нещо през цялото време. Най-много ще тежи мнението на Антонио. Ние ще се съобразим с него. Според мен може да имаме проблем с феновете на "Левски", защото те много го харесват. Те го обичат, но за съжаление... Мотивът не е толкова финансов. Няма база за сравнение, това е Италия. "Левски" е гранд, но все пак говорим за Италия. Удинезе го иска за втория отбор, става дума за тяхната Примавера“, призна майката на таланта от "Левски".

Заради дупка в родното законодателство клубът от "Герена" е безсилен и не може да подпише договор с футболиста. Вутов може да парафира със „сините“, когато стане на 18 години. Удинезе обаче няма такъв проблем. Клубовете от Италия и Испания могат да се обвързват с футболистите, когато те станат на 17 години. Вутов ги навърши преди около един месец. Според запознати Антонио може да бъде ангажиран в Удине с контракт за пет сезона. Договорът в Италия трябва да се подпише чрез родителите на футболиста. В Англия това е възможно дори, когато даден юноша стане на 16 години. Въпреки немалкото такива случаи през последтните години унас обаче, футболът така и не може или не иска?/ да се пребори със законодателя за промяна, която да позволява трудов договор с непълнолетен играч, чрез подпис на родителя.

Както вече стана ясно, Наско Сираков ще се срещне утре с Вутов и родителите му, като ще направи и невъзможното да задържи най-големия талант в "Левски".

Агентът на играча Лъчезар Танев отказа подробности и обеща да коментира тогава, когато нещата станат ясни.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ