ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

"Ботев" (Пловдив) е на път да се подсили с централния защитник Елведин Джинич, който преди месеци беше спряган за трансфер в ЦСКА. 27-годишният словенец вече е в базата на "канарчетата" в Австрия, където ще премине медицински прегледи и при добри резултати от тях, ще подпише с българския клуб. Договорът му ще е за срок от 2+1 години.

Елведин Джинич е роден на 25.08.1985 година в Словения. Висок е 185 см. През последните три сезона бранителят е играл в белгийската Джупиер Про Лига с екипа на Шарльороа, като записва 54 мача и 4 гола. Преди това в продължение на 7 години се състезава за словенския Марибор (129 мача, 16 гола).

Джинич пристига в "Ботев" по изричното настояване на наставника Станимир Стоилов, който усилено търсеше централен защитник.

Бранителят бе част от разширения състав на Словения на последното световно първенство - в ЮАР през 2010 година, но до момента все още няма официално участие за "А" тима на родината си.

БЛИЦ припомня, че през февруари Джинич беше гласен за ЦСКА, но в крайна сметка пристигането му при "армейците" не се осъществи.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ