Израелският съдия Алон Йефет ще ръководи предстоящата среща между ЦСКА и Порто от Група “L” на Лига Европа на 30 септември на Националния стадион “Васил Левски”.
 
Роденият на 1 септември 1972 г. рефер по професия е маркетингов мениджър. Говори израелски и английски. През този сезон ръководи един мач от квалификациите на Шампионската лига (Партизан – ХИК Хелзинки 3:0) и един от плейофите на Лига Европа (АЗ Алкмаар – Актобе 2:0.
 
Алон Йефет бе и съдия на европейската квалификация между Чехия и Литва, която балтийският тим спечели с 1:0 като гост. Израелецът е известен с това, че не дава много картони по време на мач, но в двубой между младежките отбори на Германия и Португалия (0:1) през 2006 г. показа 9 жълти картона.
 
Алон Йефет няма за първи път да бъде рефер на домакински мач на ЦСКА в евротурнирите. На 3 октомври 2002 г. той ръководи двубоя между ЦСКА и Блекбърн на стадион “Българска армия” – 3:3, когато английският тим дръпна с три гола преднина, но “червените” стигнаха до равенството с две попадения на Емил Гъргоров и едно на Агналдо Перейра.
 
На 23 март 2001 г. Йефет е съдия и при победата на младежкия национален отбор на България с 1:0 над връстниците им от Исландия в европейска квалификация.
 
Двубоят между Спортинг (Лисабон) и Левски е поверен на швейцарския рефер Саша Кевер, но това назначение бе ясно още преди да бъде оповестен съдията за мача между “сините” и Гент./БЛИЦ