Престоят под наем на национала Чавдар Янков във втородивизионния германския Дуисбург приключи. Това съобщи вестник “Билд”. Причината е тегло от 4 килограма над нормата при завръщането му от България след коледната ваканция.

В понеделник от Дуисбург обявиха, че преотстъпеният от Хановер българин не е отпътувал за лагера в Турция заради здравословен проблем. Според информацията на “Билд” обаче причината не е травма, а се изразява в натрупването на 4 излишни килограма. Янков бил посъветван от лекаря на националния отбор д-р Михаил Илиев да си почива по време на паузата заради претърпените през есента контузии.

Треньорът Милан Шашич вече е уведомил Янков, че може да си търси нов отбор. Шкафчето на Чак в съблекалнята вече е изпразнено, а в момента той поддържа форма с кросове в Дуисбург, пише още “Билд”.

Изданието припомня, че известният с диктаторския си характер Шашич и Янков имаха проблем и към края на ноември. Тогава хърватинът глоби с 5000 евро национала заради закъснение на тренировка.

Янков бе взет под наем от Хановер през лятото от бившия си наставник там Петер Нойрурер. В началото на ноември обаче Шашич го смени и Чавдар веднага придоби статута на резерва, което подсказа отношението на хърватина към него. Вчера българинът призна, че вече си търси нов отбор, тъй като мястото му не е в Дуисбург./БЛИЦ