Най-вероятно Източната "Б" група ще започне с още един отбор по-малко, след като през есента се отказа Локомотив (Стара Загора), а мястото не беше попълнено. Сега заемащият последната 15-а позиция в класирането отбор на Родопа е на прага на отказването дни преди старта на пролетния дял на шампионата.

Отборът от Смолян не води никаква подготовка, а футболистите, които имат оферти, безпрепятствено си взимат бележки и стават свободни агенти. Така например капитанът Боян Георгиев ще опита късмета си зад граница. Защитникът Ради Дичев е ново попълнение на съседите от Арда (Кърджали), които играят в Югоизточната "В" група. Соченият за най-голям талант от школата на Родопа, роденият през 1991-а Теодор Стефанов вече се подготвя с Брестник.

"Тренировки не се водят, няма кандидати, които да вложат някакви пари в клуба. При това положение не виждам как Родопа ще участва в първенството на "Б" група", коментира за БТА футболен специалист от града.

Участието на Родопа през есента също беше съпроводено с доста проблеми, като треньорът Ангел Караиванов в движение събираше играчите и се опитваше да ги вкарва в някаква прилична форма. Родопа приключи с 5 точки от 14 мача на последно място в групата. /БЛИЦ