Извелият Берое до единствената шампионска титла до момента (през 1986 година) Евгени Янчовски даде интервю за Beroe Online след срещата между ветераните на клуба от Стара Загора и тези на "Левски", завършила 4:4.

- Г-н Янчовски, първо няколко думи за тези 25 години, които минаха от шампионската титла? Как се чувствате сега и като се върнете назад във времето какво си спомняте?
- Живи и здрави сме. След 25 години отново сме на стадиона с момчетата, които спечелиха шампионската титла. Връщаме се на една голяма радост за отбора, за мен и за целия град. По-голяма радост от това вълнение не може да бъде.

- Как виждате играчите 25 години по-късно? Позагубили ли са от качествата си?
- Много са загубили от качестватата си. Естествено, няма начин как да не загубят. По-напълнели, по-остарели, но техниката и движението не са забравили. Това го показаха и сега срещу "Левски". Играха равностойно, имаха своите положения за голове, но недостигнаха физическите сили на повечето от отбора.

- Да кажете няколко думи за сегашния отбор на Берое, предполагам следите развитието на нещата в тима?
- Следя мачовете. Гледам ги редовно по телевизията. На няколко от мачовете бях и на стадиона.

- Как оценявате шансовете на отбора през тази година да достигне до четвъртото място?
- Те изпуснаха някои мачове. Може би сега трябваше да сме на четвърто място. Все пак ни предстои и мач с "Левски" на собствен терен. Ако спечелим, се отварят вратите за четвърто място.

- Какво бихте пожелали на тези, които сега са по трибуните на стадиона и подкрепят Берое, 25 години по-късно от шампионската титла? Много от тях дори не са били родени тогава вероятно.
- Moга да кажа за нашата публика, че преди много ни подкрепяше, но не ни и прощаваше, когато губихме мачове на собствен терен. Даже ни освиркваха. Сега това нещо го няма. Съвсем друг е манталитетът вече, европейската част се чувства. Виждате какво става по другите стадиони. Имаме прекрасна публика, много поддържат отбора, както на собствен, така и на чужд терен, от първата до последната минута. Прощават и грешките. Дори и да загуби Берое, но когато футболистите са играли, те ръкопляскат и благодарят за това, което са дали. Само когато не играят, естествено че ще бъдат недоволни.

- Като цяло нивото на футбола променило ли се е много за тези 25 години или не?
- Не се е променил много, защото нямаме кой знае какви качествени фигури в даден отбор. В един тим трябва да има 3-4 водещи човека, които да дърпат състава към подем. Аз не виждам такива личности. А навремето 3-4 футболисти крепяхме целия отбор и от там играеха всички състезатели. Така беше и като станахме шампиони. Имахме силна средна линия, добри изпълнители напред – Драголов, Кашмеров и Данчо Митев.

Берое стана шампион преди 25 години – за пръв и последен път