Най-върлият фен на футбола в Петрич – бизнесменът Венцислав Папалюгов, чийто бизнес е свързан с търговия с тахографи и всякакви електронни устройства, в четвъртък поема управлението на ОФК Беласица /Петрич/, пише struma.bg

Предложението е на кмета на общината Димитър Бръчков и трябва да бъде гласувано на предстоящата сесия, защото футболният клуб е общинско дружество. Папалюгов ще е със статут на временно изпълняващ длъжността управител на футболния клуб с все още неясна заплата, но съгласно приетите неписани правила от местния ОбС тя ще е най-малко 3 минимални за страната заплати. Папалюгов поема поста от досегашния управител Георги Петров, който на 29 юни т.г. депозира в Общинската администрация уведомление, че желае кметът Бръчков да прекрати договора му като управител на ОФК Беласица /Петрич/ по взаимно съгласие.

Неофициално тогава той коментира, че в последните години се разкъсвал между бизнеса и любовта към клуба, но този път решението му било окончателно.

Предложението за освобождаването на Петров също трябва да бъде гласувано от съветниците заедно с точката, че това не го освобождава от отговорност за времето, през което управляваше Беласица. Ангажиментите на Папалюгов по временното управление на клуба ще му костват често отскачане до Петрич и обратно, защото от известно време той живее в Благоевград. Въпреки че е на 100 км от родния град, до момента той подпомагаше финансово както клуба, така и местното туристическо дружество.