ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният руски бизнесмен Андрей Червиченко обиди България и българите, твърдейки че сме професионални предатели. Изказването му беше направено след разкритията на „Ди Велт“ за помощта, която страната ни е оказала на Украйна и най-вече във връзка с решението на Левски да отмени контролните си мачове в Дубай срещу руски съперници.

"Ще направя кратко пътешествие в историята - българите са професионални предатели. Това е народ, който постоянно предава Русия. Във всички войни са против нас, нищо че най-много викат, че сме братя. Дали съм учуден? Поведението им не ме учудва. Не знам защо сте изненадани", обяви Червиченко пред руското издание "Чемпионат".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Андрей Червиченко в последните години се занимава със строителен бизнес. Преди това беше тясно свързан с една от големите нефтопреработвателни компании в Русия. Той е бивш президент и собственик на 100% от акциите на Спартак (Москва). За кратко заема президентския пост и в друг клуб – Химки. Вече повече от десет години е спонсор на отбора по плажен футбол към Спартак (Москва).

Левски трябваше да играят с Краснодар, Спартак (Москва) и Урал. Краснодар сам отмени мача с българския тим, а от „Герена“ се поддадоха на натиска на феновете си и отказаха останалите две срещи. По време на мачовете на тима привърженици на „сините“ издигат плакати в подкрепа на Украйна и срещу военните действия на Русия.

В последните дни стана ясно, че Спартак ще търси парична компенсация от Левски за проваления мач. Информацията беше съобщена от официалния сайт на московския клуб. Президентът на Урал Григорий Иванов също потвърди, че ще търси неустойка заради провалената контрола.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК