Стотици роднини, приятели и колеги се простиха с бившия футболист, а после треньор Никола Спасов, който си отиде от този свят в понеделник след битка с COVID-19. 

Представители на почти всички клубове в елита поднесоха венци, а министърът на спорта Красен Кралев изпрати съболезнователна телеграма. Сред хората, които се простиха с него, бяха Христо Крушарски, Стойне Манолов, Иван Василев, Тити Папазов, Емил Велев, Ради Здравков, Мирослав Митев, Чавдар Цветков, Николай Жейнов и много други. В Малашевци бяха още футболисти и представители на Монтана, където Никола Спасов беше треньор за последно. Повечето от известните мъже се разплакаха, взимайки си последно сбогом със своя приятел.
 
"Голям човек, последната ни среща беше преди 2-3 седмици на "Лаута" (б.р. след мача Локо (Пд) - Монтана 2:2). Бяхме големи приятели, дойде при мен горе, поздравих го за това, което прави. Каквото и да се каже за такива хора, е малко, Бог да го прости", заяви със сълзи на очи шефът на Локо (Пловдив) Крушарски.

"Двамата от деца сме израснали заедно. Бяхме и в първия отбор на Локомотив (София) и си останахме приятели. Неговата кончина е голяма загуба за българския футбол и за хората. Той беше невероятен човек, но за съжаление го няма вече", коментира силно натъженият бос на Локо (София) Иван Василев.  

„Повече от 45 години се познавахме. Сбогувах се може би с най-позитивния човек, когото познавам. Съжалявам, бог да го прости“, заяви и бившият халф на Локо (Сф) и ЦСКА Ради Здравков, който също не скри сълзите си.

"Невероятен човек, професионалист, приятел. Няма човек, който го е познавал и да не споделя това мнение. Заслужаваше още много време да е сред нас. Толкова рано да си отиват такива хора е жестоко. Каквото и да кажем за него е малко. Голям човек, за треньорските му качества няма какво да говоря, той ги е доказал. Работихме две години заедно и завинаги ще ги помня. Вечна му памет", каза собственикът на Царско село Стойне Манолов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)