Лекарите в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив полагат всички усилия да спасят живота на 19-годишния Cвeтocлaв Димитpoв. Състоянието на момчето е критично, съобщиха от лечебното заведение.

Както вече стана ясно, младият привърженик на Левски беше настанен в пловдивската болница, тъй като е с над 50% изгаряния по ръцете и тялото, след като се включва като доброволец в гасенето на пожарите, обхванали Хасковска област.

В последните часове в социалните мрежи масово се разпространяват публикации с призиви за кръводаряване за Светльо.

"Във връзка с призива за даряване на кръв за пострадалия доброволец в пожара в община Свиленград, информираме, че към настоящия момент са осигурени необходимите количества кръв и кръвна плазма", коментира началникът на Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ доц. Елеан Зънзов.

Още от изявлението от лечебното заведение:  

"Състоянието на 19-годишното момче е критично, но лекарите полагат всички усилия да спасят живота му.

Поради необходимостта от големи количества кръв при лечението на изгаряния, приветстваме всеки доброволец, пожелал да дари кръв.

Всички здрави хора от 18 до 65-годишна възраст може да го направят на бул. Пещерско шосе 66 в кабинет N 6 от понеделник до петък от 8:00 до 14:00 часа, без предварително записан час".

Повече за ситуацията с пожарите, обхванали България - ТУК