Коронавирусът и обявената грипна епидемия в цялата страна удариха и по Купата на България по футбол. Утре от 11 часа трябваше да се проведе тегленето на жребия за полуфиналите, но церемонията в Националната футболна база в Бояна пропада.

Двойките ще се определят часове по-късно - във вторник вечер в ефира на Диема Спорт. Tака се нарушава традицията всеки път при жребий клубовете да имат представители. 

Припомняме, че полуфиналисти са Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Левски. Първите мачове са планирани за 7-9 април, а реваншите 21-23 април.

Изявлението на Професионалната футболна лига: 

Във връзка с превантивните мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, разпоредени от Министерството на здравеопазването, жребият за полуфиналите на Купа България няма да бъде изтеглен в Национална футболна база „Бояна“, както бе обявено предварително. 

Вместо това, тегленето на двойките ще се състои в студиото на "Нова Броудкастинг Груп" и ще бъде излъчено пряко в ефира на Диема Спорт на 10 март от 18:30 часа в присъствието на представители на Професионалната футболна лига, Българския футболен съюз и носителя на телевизионните права от Нова.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020