Привържениците на Етър се обявиха против назначението на Сашо Ангелов за заместник на напусналия Ферарио Спасов. Виолетовата фракция "Извънземните" излезе с официална позиция относно назначаването на втория баща на Валери Божинов за старши треньор на "болярите", които днес от 18:00 часа стартират във Втора лига с гостуване на Банско.

Към позицията им се присъединяват и голяма част от членовете на фенклуба на Етър, "Дясната фракция", "Сърдитите старчета", фракции LTG и EGF и НФК.

Публикуваме декларацията:

"Извънземните определяме поредното назначение на Сашо Ангелов за треньор на Етър като крайно неприемливо и дори недопустимо. Тази наша позиция няма нищо общо със спортно-техническите качества на треньора СА, а е продиктувана от чисто личностните му такива. Оставяме и настрана разни истории, махленски клюки и раздувки за начина, по който се държи с някои свои футболисти и за различни икономически изгоди, до които уж се бил домогвал. В случая говорим само и единствено за думи като чест, морал и достойнство и въпреки абстракността на понятията, ще се опитаме да изнесем някои безспорни факти.

Никога няма да приемем за свой треньор лице, което още преди да прекрати взаимоотношенията си с Етър при предишните си два престоя, вече беше постигнал договорки с два от най-неприятните ни отбори, респективно Ботев (Враца) и Локомотив (Горна Оряховица). Заставайки на кормилото на отвъдбаирските (б.р. - отборът от Горна Оряховица) СА гръмко заяви пред медиите, че "Локо е моят дом", "цялата ми кариера е успешна, с изключение на двата престоя в Етър" и "в Етър бяха изключително некоректни с мен".

Това автоматично би трябвало да ти затвори вратата да доближиш Митичния, а да изявиш желание да водиш Етър впоследствие бихме определили като крайна шизофрения, която дори и на нас е непонятна. С какви очи ще седнеш на тая скамейка и ще подпишеш договор със същото това ръководство? Особено, ако наистина е било крайно некоректно с теб. Каква тежест би имала твоята дума пред футболисти или фенове, какъв смисъл има да даваш интервюта?

Защо си ненавиждан от феновете на всички водени от теб отбори, дори и от голяма част от раираните (б.р. - Локомотив Горна Оряховица)? Да ти припомним ли едно интервю, в което като треньор на Ботев (Враца) заявяваш за Етър, че "тези фенове не заслужават отбор в "А" група"?

Подкрепата ни към Етър няма да спре, независимо от резултатите, а ненавистта ни към СА докато ни е треньор също, пак без значение от резултатите. Ще изразяваме позицията си с всички законови средства на всеки мач, докато не напусне поста. Да е жив и здрав и успешна кариера, но другаде. Защото болярската чест не се предава, а любовта към Етър не се продава."

Всичко за Втора лига - ТУК


* Снимка: LAP.BG